Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες περιορίζουν την ορατότητα, του οδηγού, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Γνωρίζετε ότι η αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο;
Εκτός από την κακή ορατότητα στο δρόμο, οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να γρατζουνίσουν το παρμπρίζ. Γι’ αυτό, σας προτείνουμε να φροντίζετε για την αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων του αυτοκινήτου σας τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο.

Ελέγχετε τους υαλοκαθαριστήρες σας συχνά.

Οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει να ελέγχονται συχνά και να αντικαθιστώνται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, σε ένα όχημα που διανύει πάνω από 30.000χλμ. το χρόνο, οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει να αλλάζονται κάθε 6 μήνες.

Ενδείξεις ότι οι υαλοκαθαριστήρες χρειάζονται αλλαγή.

Από τη στιγμή που τοποθετείτε νέους υαλοκαθαριστήρες, οι συνθήκες στο δρόμο και το περιβάλλον αρχίζουν να τους επηρεάζουν. Το λάστιχο προοδευτικά σκληραίνει κάνοντας τους υαλοκαθαριστήρες να προκαλούν θόρυβο, να αναπηδούν και να μην καθαρίζουν σωστά. Μερικές φορές, κάποια ζημιά στο παρμπρίζ, όπως ένα «χτύπημα», μπορεί να εμποδίζει τη λεπίδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «καλύψει» όλα τα σημεία.

Τι να προσέξετε στους υαλοκαθαριστήρες.

Θόρυβος , πλήρης καθαρισμός νερού, αποτελεσματική αφαίρεση νερού και βρωμιάς, αντοχή στη ζέστη και στο κρύο, αποτελεσματική αφαίρεση χιονιού και πάγου, αντοχή σε διαβρωτικές και επιθετικές ουσίες.